Πώς να διαλέξετε το σωστό domain name

Η επιλογή του κατάλληλου domain name σίγουρα είναι είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την εδραίωση του brand σας. Το domain name της ιστοσελίδας σας είναι συχνά ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπει κάποιος που ενδιαφέτεται για τα προιόντα ή τις υπηρεσίες σας και μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά την την πρώτη εντύπωση που αποκομίζει από το brand σας.

Ένα προσεκτικά επιλεγμένο domain name μπορεί να αυξήσει το ενδιαφέρον των χρηστών και να οδηγήσει περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας, ενώ μια απρόσεκτη επιλογή μπορεί να λειτουργήσει εντελώς αντίθετα. Παρακάτω θα δούμε κάποιες βασικές αρχές για την επιλογή ενός ονόματος που να αντιπροσωπεύει και να βοηθά το brand σας.

Μήκος

Όταν πρόκειται για ένα domain name, τότε όσο μικρότερο τόσο το καλύτερο. Τα μικρά ονόματα είναι πιο εύκολο να αποτυπωθούν στην μνήμη και να πληκτρολογηθούν. Είναι επίσης πιο εύκολο να ξεχωρίσουν σε λίστες αποτελεσμάτων αναζήτησης επειδή υπάρχουν λιγότερα στοιχεία για ανάγνωση. Γενικά είναι καλή ιδέα το domain name να μην υπερβαίνει τις 2-3 λέξεις.

Απλότητα

Θέλετε οι χρήστες να θυμούνται το όνομα τομέα σας και να το πληκτρολογούν με ακρίβεια. Οι περίπλοκες ή ασυνήθιστες λέξεις ή ονόματα μπορεί να είναι δύσκολο να απομνημονευτούν και να γραφούν σωστά.

Λέξεις κλειδιά

Οι σχετικές λέξεις βοηθούν τους χρήστες να σας βρούν σε μια αναζήτηση και να αναγνωρίσουν τι κάνετε με μια ματιά. Οι λέξεις-κλειδιά μπορούν να περιλαμβάνουν αυτό που κάνετε ή προσφέρετε (όπως "καφέ" ή "καθαρισμός" ή "ασφάλειες") ή ακόμα και τη θέση σας. Η συμπερίληψη της τοποθεσίας σας (όπως "athens") στο όνομα τομέα σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να στοχεύσετε τους τοπικούς πελάτες και χρήστες.

Brand name

Το domain name σας πρέπει να αντικατοπτρίζει το brand σας και το αντίστροφο. Η αναγνωρισημότητα του brand σας μπορεί να χρειαστεί χρόνο για να αναπτυχθεί. Συμπεριλμβάνοντας το όνομα του brand σας στο domain name σας μπορείτε να ξεχωρίσετε, να κερδίσετε αναγνωρισημότητα και να αυξήσετε τις επισκέψεις στον ιστότοπό σας. Κατά τη δημιουργία των brand & domain name σας, βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε εμπορικά ονόματα ή σήματα που είναι καταχυρωμένα απο άλλους.

Πράγματα που πρέπει να αποφύγετε

Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το domain name σας, όπως:

Αριθμοί ή παύλες στο όνομα. Αυτοί οι χαρακτήρες είναι δύσκολο να πληκτρολογηθούν.

"Περίεργες" λέξεις ή λέξεις που μπορούν να γραφτούν με διαφορετικούς τρόπους ("too", "two", "to"). Αυτά μπορεί να δυσκολεύουν τους χρήστες να βρουν τον ιστότοπό σας.

Brand names και εμπορικά σήματα που χρησιμοποιούνται από άλλες εταιρείες. Αυτά δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιηθούν στο domain name σας. Εάν προσπαθήσετε να τα χρησιμοποιήσετε, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νομικές ενέργειες εναντίον σας και αναστολή της λειτουργίας του domain σας.

Τώρα που γνωρίζετε κάποιες σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές, μπορείτε να προχωρήσετε στα επόμενα βήματα, που είναι η ανάλυση διάφορων ιδεών για το όνομα και η έρευνα για την διαθεσιμότητα των ονομάτων χώρου στα οποία θα καταλήξετε.

  • 22/09/2019
laravel
php
linux
amazon s3
jquery
nginx