Είναι η ηλικία του domain σας σημαντικός παράγοντας κατάταξης του στα αποτελέσματα αναζήτησης;

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, ήταν ευρέως αποδεκτό ότι η ηλικία ενός domain διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στην κατάταξη του στις μηχανές αναζήτησης.

Πολλοί θεωρούσαν ότι η Google έδινε προτεραιότητα στην κατάταξη σε παλαιότερους τομείς έως ότου ο Matt Cutts, μηχανικός λογισμικού της Google το 2017, ανέφερε ότι "Η ηλικία του τομέα διαδραματίζει κάποιο ρόλο, αλλά αυτός ο ρόλος είναι μικρός και δεν είναι πολύ ισχυρός παράγοντας κατάταξης σε σύγκριση με άλλους".

Πρακτικά, μετά την ανίχνευση ενός ιστότοπου για δύο έως τρεις μήνες, η ηλικία έχει μικρή επίδραση.

Η ηλικία του domain αρχίζει να παίζει ρόλο ;για ολοκαίνουργιες ιστοσελίδες με ελάχιστο ή και καθόλου περιεχόμενο, αλλά αυτό αλλάζει γρήγορα καθώς αυτοί οι ιστότοποι δημιουργούν πολύτιμο περιεχόμενο.

Μια συμβουλή σε όσους ανησυχούν πραγματικά για την αλλαγή των domain names: ξεκινήστε το domain σας νωρίς με μια σελίδα "σύντομα κοντά σας" ή "υπό κατασκευή", ενώ η ιστοσελίδα σας αναπτύσσεται. Αυτό θα δώσει στη Google το χρόνο που χρειάζεται για την ευρετηρίαση της σελίδας.

Μην ανησυχείτε για την ηλικία του domain σας και αντ 'αυτού εστιάστε σε σημαντικούς παράγοντες, όπως το ποιοτικό περιεχόμενο και τα backlinks.

  • 17/03/2019
laravel
php
linux
amazon s3
jquery
nginx