Προστατέψτε την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας και των χρηστών σας με ενα πιστοποιητικό SSL

Η ασφάλεια των χρηστών είναι είναι άλλη μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος που έχει να κάνει κάνει με το SEO και την εμπειρία του χρήστη. Εάν ένας χρήστης δεν αισθάνεται ασφαλής όταν επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας τότε είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείψει την περιήγηση σε αυτήν γρήγορα. Ή, ακόμα χειρότερα, εάν εμφανιστεί μια προειδοποίηση "Not Secure" στον browser που χρησιμοποιεί για περιήγηση, μπορεί να αποφασίσει να μην προχωρήσει καθόλου στη σελίδα σας. Ως επακόλουθο, τα υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης (bounce rate) θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη θέση της σελίδας σας στη λίστα αποτελεσμάτων οργανικής αναζήτησης.

Είναι σημαντικό να ενεργοποιήσετε το πρωτόκολλο HTTPS για τον ιστότοπό σας. Το HTTPS εξασφαλίζει στους χρήστες του ιστότοπου μια ασφαλή σύνδεση που είναι κρυπτογραφημένη. Σύμφωνα με το Google, το HTTPS "αποτρέπει τους εισβολείς απο το να παραβιάζουν τις επικοινωνίες μεταξύ του ιστοτόπου σας και των προγραμμάτων περιήγησης των χρηστών σας". Η Google θέλει να προσφέρει στους χρήστες της μια ασφαλή εμπειρία περιήγησης, και επιβραβεύει τις ιστοσελίδες που υλοποιούν το HTTPS με μια σημαντική ώθηση SEO.

Ιδιαίτερα εάν συλλέγετε προσωπικές πληροφορίες από τους χρήστες του ιστοτόπου σας μέσω π.χ. μιας φόρμας επικοινωνίας, τότε έχετε την ευθύνη να προστατεύσετε το απόρρητο τους.Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσετε στους χρήστες σας ότι τα δεδομένα τους θα προστατεύονται για όσο διάστημα παραμένουν στη σελίδα.

Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι στο διαδίκτυο, ταυτόχρονα όμως υπάρχουν μέτρα ασφαλείας που μπορούν να εφαρμοστούν στον δικό σας ιστότοπο. Ασφαλίστε λοιπόν σήμερα τον ιστότοπο και τους χρήστες σας ενσωματώνωντας στον ιστότοπό σας ένα πιστοποιητικό SSL.

  • 05/11/2019
laravel
php
linux
amazon s3
jquery
nginx