Τι είναι το content marketing;

Το content marketing είναι η διαδικασία δημιουργίας ποιοτικού περιεχομένου για την προσέλκυση, απόκτηση και αφοσίωση του κοινού σας (audience). Οι υποψήφιοι αγοραστές και πελάτες σήμερα κατακλύζονται από περισσότερα μηνύματα μάρκετινγκ από ποτέ - πάνω από 2.900 ανά ημέρα, σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις. Μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική content marketing τοποθετεί την επιχείρησή σας στη θέση ενός "καθοδηγητή" σκέψης, οικοδομώντας την προτίμηση στο brand σας καθώς ενημερώνετε και εκπαιδεύετε τους αγοραστές. Η παροχή χρήσιμου και διασκεδαστικού περιεχομένου μπορεί να δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ του brand και των πελατών σας που συνεχίζει να αυξάνεται και να ενισχύεται με την πάροδο του χρόνου.

Παραδοσιακά, οι marketers έπρεπε να "νοικιάσουν την προσοχή" των υποψήφιων πελατών μέσω διαφημίσεων προβολής σε ιστότοπους, περίπτερα σε εμπορικές εκθέσεις ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται σε λίστες τρίτων. Για παράδειγμα, όταν ένα brand πληρώνει εκατομμύρια δολάρια για μια διαφήμιση στι ημίχρονο του Super Bowl, νοικιάζει την προσοχή του ακροατηρίου που έχουν δημιουργήσει τα τηλεοπτικά δίκτυα. Το content marketing, από την άλλη πλευρά, επιτρέπει στους διαφημιζόμενους να γίνουν εκδότες δημιουργώντας το δικό τους κοινό και προσελκύοντας την προσοχή του. Δημιουργώντας και διανέμοντας περιεχόμενο που οι αγοραστές θεωρούν χρήσιμο, οι marketers αυξάνουν την αναγνωρισιμότητα και την προτίμηση στο brand τους, δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές. Επιπλέον, το content marketing θεωρείται λιγότερο δαπανηρή στρατηγική από κάποιες άλλες. Μπορεί να έχει μια πιο αργή εκκίνηση ενώ η βιβλιοθήκη περιεχομένου σας μεγαλώνει με τον χρόνο και φτάνει σε ένα ευρύτερο κοινό.

Το 85% των καταναλωτών εμπιστεύονται λύσεις που τους οδηγούν, με λεπτομερείς επεξηγήσεις, μέσω διαφόρων δρόμων προς τις αποφάσεις αντί να προσπαθούν να κάνουν την επιλογή για αυτούς. Αυτός ο τύπος περιεχομένου δείχνει στους καταναλωτές ότι αναγνωρίζετε και εκτιμάτε την ικανότητα τους να αξιολογούν και να λαμβάνουν αποφάσεις για τον εαυτό τους.

  • 05/05/2019
laravel
php
linux
amazon s3
jquery
nginx