Τι είναι το On-Page SEO;

On-page SEO (επίσης γνωστό ως "on-site" SEO) είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης διαφόρων τμημάτων της ιστοσελίδας σας που επηρεάζουν την σειρά εμφάνισής της στις λίστες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Αφορά πράγματα στα οποία εσείς έχετε τον πλήρη έλεγχο και μπορείτε να αλλάξετε στον δικό σας ιστότοπο. Ας δούμε όμως ποια είναι εκείνα τα σημεία της ιστοσελίδας στα οποία αναφερόμαστε:

Title Tags

Τοποθετήστε στοχευμένες λέξεις-κλειδιά στο title tag κάθε σελίδας στον ιστότοπό σας.

Headings (H1)

Οι επικεφαλίδες (headings) είναι συνήθως οι μεγαλύτερες λέξεις στη σελίδα και για το λόγο αυτό, οι μηχανές αναζήτησης τους δίνουν λίγο περισσότερο βάρος από το υπόλοιπο περιεχόμενο της σελίδας. Είναι καλή ιδέα να συμπεριλάβετε τις στοχευμένες λέξεις κλειδιά κατα την αναζήτηση των οποίων θέλετε να εμφανίζεται η σελίδα, στις επικεφαλίδες (headings) κάθε ιστοσελίδας, βεβαιωθείτε όμως ότι οι αυτές οι λέξεις κλειδιά αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια το περιεχόμενο της σελίδας σας.

Δομή διεύθυνσης URL

Βάλτε λέξεις-κλειδιά στις διευθύνσεις URL σας. Ωστόσο, μην αλλάζετε όλες τις τρέχουσες διευθύνσεις URL, έτσι ώστε να έχουν λέξεις-κλειδιά σε αυτές. Δεν πρέπει να αλλάξετε τις τρέχουσες διευθύνσεις URL, εκτός εάν σκοπεύετε να ανακατευθύνετε τις παλιές διευθύνσεις στις νέες. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στις διευθύνσεις URL του ιστοτόπου σας.

Alt text για εικόνες

Οποιοδήποτε σύστημα διαχείρισης περιεχομένου σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα κείμενο που ονομάζεται "alt text" σε όλες τις εικόνες του ιστοτόπου σας. Αυτό το κείμενο δεν είναι ορατό για τον μέσο επισκέπτη - το alt text χρησιμοποιείται στην πραγματικότητα από το λογισμικό ανάγνωσης οθόνης (screen reader) για να βοηθήσει τους τυφλούς χρήστες του Διαδικτύου να κατανοήσουν το περιεχόμενο των εικόνων σας. Οι μηχανές αναζήτησης ανιχνεύουν εικόνες με παρόμοιο τρόπο, οπότε η εισαγωγή ορισμένων σχετικών λέξεων-κλειδιών, ενώ θεωρητικά περιγράφει με ακρίβεια την εικόνα, πρακτικά θα βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν καλύτερα το περιεχόμενο της σελίδας σας.

Γρήγορη φόρτωση σελίδων

Η Google θέλει να βοηθήσει τους χρήστες της να βρουν αυτό που ψάχνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε να τους παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Επομένως, βελτιστοποιώντας τις σελίδες σας για να φορτώνονται γρηγορότερα, βοηθάτε τον ιστότοπό σας να κατατάσσεται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Περιεχόμενο σελίδας

Το περιεχόμενο στις σελίδες σας πρέπει να είναι χρήσιμο, εύκολο να διαβάζεται και να παρέχει αξία στον τελικό χρήστη. Αν οι χρήστες ψάχνουν για κάτι πολύ συγκεκριμένο και βρούν στα αποτελέσματα τη σελίδα σας, πρέπει πραγματικά να μπορούν να βρούν σε αυτήν αυτό που ψάχνουν.

Εσωτερική σύνδεση (Internal Linking)

Η εσωτερική σύνδεση με άλλες σελίδες του ιστοτόπου σας είναι χρήσιμη για τους επισκέπτες και είναι επίσης χρήσιμη για μηχανές αναζήτησης καθώς αντιλαμβάνονται καλύτερα την δομή του ακολουθώντας τα internal links.

Με καλό on page SEO οι μηχανές αναζήτησης μπορούν εύκολα να ευρετηριάσουν τις ιστοσελίδες του ιστοτόπου σας, να καταλάβουν τι αφορά και να αποδελτιώσουν την δομή και το περιεχόμενό του, κατατάσσοντας τον ανάλογα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

  • 08/07/2019
laravel
php
linux
amazon s3
jquery
nginx