Τί είναι το SEO και πώς λειτουργεί

Ο όρος SEO είναι ένα ακρωνύμιο που αντιπροσωπεύει το Search Engine Optimization, την διαδικασία βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας για να έχετε οργανική ή αλλιώς μη πληρωμένη (απο διαφημίσεις και άλλες προωθητικές ενέργειες) κίνηση από τίς σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

Το SEO συνεπάγεται κάποιες αλλαγές στο σχεδιασμό και το περιεχόμενο του ιστότοπού σας, που τον κάνουν πιο ελκυστικό σε μια μηχανή αναζήτησης. Οι εργασίες SEO στον ιστότοπό σας αποσσκοπούν στην επίτευξη ενός πολύ συγκεκριμένου στόχου: ότι οι μηχανές αναζήτησης θα εμφανίζουν τον ιστότοπό σας ως κορυφαίο αποτέλεσμα ή μέσα στα κορυφαία αποτελέσματα στίς σελίδες αποτελεσμάτων τους.

Οι μηχανές αναζήτησης θέλουν να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στους χρήστες τους. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργούν με τρόπο ώστε τα αποτελέσματα αναζήτησης να είναι υψηλής ποιότητας αλλά και σχετικά με αυτό που ψάχνει ο χρήστης.

Για να επιτευχθεί αυτό, οι μηχανές αναζήτησης θα σαρώσουν ή θα ανιχνεύσουν διαφορετικούς ιστότοπους για να κατανοήσουν καλύτερα τι είναι ο ιστότοπος. Αυτό βοηθά να παρέχουν πιο συναφή αποτελέσματα σε όσους αναζητούν ορισμένα θέματα ή λέξεις-κλειδιά. Ομοίως, οι μηχανές αναζήτησης θα σαρώσουν τον ιστότοπο για να καθορίσουν πόσο εύκολο είναι για κάποιον να περιηγηθεί και να διαβάσει το περιεχόμενο, επιβραβεύοντας φιλικούς προς τον χρήστη ιστότοπους με υψηλότερες βαθμολογίες στη σελίδα αποτελεσμάτων τους.

SEO είναι η διαδικασία που εφαρμόζεται απο εξειδικευμένους επαγγελματίες στον ιστότοπο ενός οργανισμού ώστε να εξασφαλιστεί ότι αυτός κατατάσσεται υψηλά στις μηχανές αναζήτησης για συναφείς με τις υπηρεσίες και τα προιόντα που παρέχουν λέξεις-κλειδιά και φράσεις.

Τα οφέλη απο την υλοποίηση του SEO στον ιστότοπό σας είναι πολλαπλά. Επενδύοντας στο SEO του ιστοτόπου σας επεκτείνετε την προβολή σας στις μηχανές αναζήτησης και αυτό με τη σειρά του σας βοηθά να προσεγγίσετε και να προσελκύσετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες. Με τη δημιουργία ποιοτικού και αποτελεσματικού περιεχομένου που εστιάζει σε πρακτικές SEO, αυξάνετε τις πιθανότητές σας να προσεγγίσετε περισσότερο την οργανική - μή πληρωμένη κίνηση στον ιστότοπό σας.

  • 13/10/2019
laravel
php
linux
amazon s3
jquery
nginx