Γιατί είναι σημαντικό το Link Building;

Η δημιουργία links / συνδέσμων στην ιστοσελίδα σας (link building) είναι σημαντική επειδή σας βοηθά να κατατάξετε τον ιστότοπό σας υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης.

Οι σύνδεσμοι είναι σαν ψήφοι: όσο περισσότερους συνδέσμους έχετε που παραπέμπουν στον ιστότοπό σας, τόσο πιο πιθανό είναι η Google να θεωρήσει τον ιστότοπό σας αρκετά σημαντικό για να τον εμφανίσει στην κορυφή της σελίδας αποτελεσμάτων της.

Οι σύνδεσμοι είναι νόμισμα: είναι αυτό που οι bloggers και άλλοι webmasters χρησιμοποιούν ως πληρωμή για τις υπηρεσίες που παρέχουν (ή τα αγαθά που πωλούν). Αν κάποιος θέλει να πουλήσει ένα ηλεκτρονικό βιβλίο στον ιστότοπό του και θέλει κάποια προβολή από τον δικό σας, μπορεί να σας προσφέρει έναν σύνδεσμο με αντάλλαγμα να έχει έναν από τον ιστότοπό του που να δείχνει πίσω στον δικό σας.

Οι σύνδεσμοι είναι δείκτες εμπιστοσύνης: Αν ένα ιστολόγιο έχει χιλιάδες συνδέσμους που οδηγούν στο άρθρο του για το πώς το ____ είναι κακό για την ανθρωπότητα και μόνο δύο ή τρεις βγαίνουν προς άλλους ιστότοπους με αντίθετες απόψεις, τότε η Google μάλλον θα υποθέσει ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτές τις αντίθετες απόψεις!

Τύποι συνδέσμων

Η δημιουργία συνδέσμων είναι μια διαδικασία απόκτησης συνδέσμων από άλλους ιστότοπους προς τον δικό σας. Είναι σημαντική για το SEO, επειδή βοηθάει τη Google να βρει εσάς και το περιεχόμενό σας καλύτερα.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι συνδέσμων, αλλά ορισμένοι είναι πιο σημαντικοί από άλλους. Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τι είναι κάθε τύπος συνδέσμου, πώς δημιουργούνται και αν είναι χρήσιμοι ή όχι για σκοπούς SEO.

Ανάπτυξη στρατηγικής οικοδόμησης συνδέσμων

Η δημιουργία συνδέσμων είναι μια σημαντική πτυχή του SEO. Πρόκειται ουσιαστικά για την πράξη της δημιουργίας συνδέσμων προς τον ιστότοπό σας, η οποία τελικά συμβάλλει στην ενίσχυση της κατάταξής του στις μηχανές αναζήτησης όπως η Google και η Bing.

Η Google χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο κατάταξης που ονομάζεται PageRank για να καθορίσει πόσο σχετική είναι μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα με το ερώτημα ενός χρήστη. Όσο περισσότερα ποιοτικά backlinks υπάρχουν στον ιστότοπό σας, τόσο υψηλότερα θα κατατάσσεται στα αποτελέσματα αναζήτησης για ορισμένες λέξεις-κλειδιά ή φράσεις. Η δημιουργία συνδέσμων είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, ενώ παράλληλα ενισχύετε την αναγνωρισιμότητα του brand σας και δημιουργείτε νέους πελάτες μέσω των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter.

Συμπεράσματα: Να έχετε επίγνωση των συνδέσμων που παραπέμπουν στον ιστότοπό σας και να αναλύετε τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν την επισκεψιμότητα, τις πωλήσεις και τις μετατροπές (conversions).

Η δημιουργία συνδέσμων είναι σημαντική για το SEO.

Η δημιουργία συνδέσμων είναι η διαδικασία με την οποία αποκτάτε εξωτερικούς συνδέσμους από άλλους ιστότοπους προς τον δικό σας ιστότοπο.

Η δημιουργία συνδέσμων είναι μια συνεχής διαδικασία που απαιτεί χρόνο και προσπάθεια για να εκτελεστεί με επιτυχία. Είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, όχι κάτι που μπορείτε να κάνετε γρήγορα και να περιμένετε άμεσα αποτελέσματα από αυτήν. Φροντίστε να ελέγχετε τακτικά τον όγκο και την ποιότητα των backlinks της ιστοσελίδας σας!

Η οικοδόμηση συνδέσμων είναι ένας τρόπος για να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο ορατό στις μηχανές αναζήτησης μέσω της προώθησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των εκστρατειών μάρκετινγκ περιεχομένου και της φιλοξενίας σε ιστολόγια υψηλού κύρους.

  • 10/10/2022
laravel
php
linux
amazon s3
jquery
nginx